Parfümök amik a halál illatát hordozzák

Mérgező parfümök? Ajándékba adjuk a halált szeretteinknek és magunknak?

Megdöbbentő eredményre jutott a "Campaign for Safe Cosmetics and Environmental Working Group" nemzetközi szervezet, amely megállapította, hogy a parfümökben közel negyven, az összetevők listáján nem szereplő, veszélyes adalékot tartalmaznak. 


Napközben diszkrét, este csábítóbb, sportoláshoz inkább friss illat dukál. Legalábbis a gyártók szerint, amelyek minden alkalomra más-más parfümöt ajánlanak. 

A finom illatoknak pedig valóban nehéz ellenállni, még akkor is, ha olyan összevetőket tartalmazhatnak, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségre nézve. Pláne, ha ezekről még csak nem is tudunk, és a boltokban könnyedén elcsábulhatunk az "isteni" illatú, ám mérgező parfümöknek.

Méreganyagok a parfümökben

Ahhoz, hogy az illat hosszan tartó és megfelelően erős legyen, a parfümökbe káros szintetikus anyagok, sőt mérgek is kerülhetnek. És erről a gyártók nem kötelesek tájékoztatást nyújtani a termékek címkéjén. Így olyan adalékanyagok maradnak rejtve, mint a veszélyes illatszerekben előszeretettel alkalmazott formaldehid, ethanol, benzofenon, ftalát, galaxolid, oktinoxát, oxibenzon vagy tonalid. Ezek a mérgező parfümök többek között szédülést, izomgörcsöket, asztmát, bőrproblémákat, fejfájást, hormonális zavarokat, allergiát, köhögést, légúti megbetegedéseket, pajzsmirigybetegségeket, különböző irritációkat, anémiát, depressziót, súlyos esetben akár rákot is
okozhatnak. Terhes nők számára ezek az anyagok különösen veszélyesek, férfiaknál ronthatják a spermiumok minőségét.
Mi a megoldás?

Csak olyan cég illatszereit fújjuk magunkra, akik hiteles igazolással rendelkeznek arról, hogy egészségre ártalmatlan anyagokat használnak termékeik gyártásakor. Akkor nem mérgezzük magunkat és a környezetünket, jobb lesz a közérzetünk és jobban fogjuk élvezni a finom illatokat.

A FARMASI parfümök nem mérgező parfümök! 

- nem tartalmaznak ethanolt, benzofenont, ftalátokat, galaxolidod, oktinoxátot, oxibenzont, tonalidotetil-alkoholt, formaldehidet és ftalátokat,
- nem tartalmaznak genetikailag módosított GMO összetevőket,
- nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket és nem tesztelték állatokon,
- a ROLL-ON termékek nem tartalmaznak alumíniumot,
- nem okoznak allergiát,
- bőrgyógyászatilag ​​tesztelték.

Itt láthatod a mérgező parfümök listáját a GreenPeace-től (a FARMASI parfümök nem szerepelnek a listában:)  >>>>> 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése